Tiger Woods Ties Carrière wint het record van Sam Snead in Japan

Posted by on   /   Posted in golf reviews

Tiger Woods won maandag het inaugurele Zozo kampioenschap in Chiba, gelijk aan het officiële PGA Tour-carrière-record van 82 overwinningen, dat Snead behaalde in 425 starts. Woods bond Snead in zijn 359e carrière, wat betekent dat hij ongeveer elke vierde keer dat hij het tijdens de tour heeft gewonnen, heeft gewonnen.

Woods claimde zijn eerste titel in zijn tweede volledige maand als professional, bij de 1996 Las Vegas Invitational. Zijn recordbinding kwam in zijn eerste start van zijn 24e seizoen en volgde een negen weken durende door blessures veroorzaakte ontslag. Snead bundelde zijn titels van 1936 tot 1965. Hij noteerde de laatste van zijn overwinningen twee maanden kort voor zijn 53ste verjaardag.

Woods, die over twee maanden 44 wordt, nam een ​​drietakt voorsprong in de finale ronde bij Accordia Golf Narashino Country Club. Hij had nooit de vorige 24 keer verloren dat hij leidde met ten minste drie slagen na 54 holes.

Het was de tweede overwinning van Woods in het kalenderjaar. Hij won de Masters in april voor zijn 15e grote kampioenschap. Maar hij maakte slechts zes competitieve wedstrijden tijdens de rest van het rondseizoen 2018-19 en eindigde in de top 10 in slechts één van die starts. Hij trok zich terug na de eerste ronde van zijn voorlaatste start van vorig seizoen, in de Northern Trust, en citeerde een gespannen schuine.

Op 20 augustus onderging Woods een operatie om te repareren wat hij beschreef als kleine kraakbeenschade in zijn linkerhand knie. Achtenzestig dagen later trok hij zelfs met Snead na een overwinning van draad tot draad.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.